אסתר - תשועת ישראל על ידי אסתר" אורטוריה עברית בשלוש מערכות (1774)

סרטים
2000
קלטת וידאו
הקלטה מסחרית
קלטת וידאו

ההקלטה מלווה בתכניית הקונצרט המוקלט, ובה הליברטו העברי מאת יעקב רפאל סראוואל עם תרגום לאנגלית, צרפתית וגרמנית. הפקה משותפת של המרכז לחקר המוסיקה היהודית, האוניברסיטה העברית בירושלים, פסטיבל ישראל וקול ישראל - רשות השידור. הקלטת קונצרט הבכורה העולמית שהתקיים באולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים (31 במאי 2000) על קלטת וידאו VHS-PAL. מבצעים: תזמורת הבארוק הירושלמית (מנצח: דוד שמר); קולגיום תל אביב (מנצח: אבנר איתי); ההרכב הקאמרי של מקהלת מורן (מנצחת: נעמי פארן); עדי אבן אור, סופרן (אסתר); אנדראס פוסט, טנור (מרדכי); חן רייס, סופרן (דונה יזראליטה); דוד סבה, בריטון (המן); אלכסנדר קיימבכר, טנור (אחשורוש); עמנואל הלפרין, קריין; מנצח, אבנר איתי. מחקר ועריכת התווים, ישראל אדלר בעזרת דוד קליין. הקונצרט בתמיכת קונסטנסה והרווי מ. קרוגר ומריון ואלי ויזל.