שני מאמרים: המוסיקה בהווי העממי בצפון אפריקה; המוסיקה המזרחית ומורשת העת העתיקה (כתבים מן העיזבון א)

רכוש מאמזון

ספרים
הוצאת ספרים ע"ש י"ל מאגנס, האוניברסיטה העברית ירושלים
1974
יובל - סדרת מונוגרפיות
גרמנית
ספרדית

Two unedited lectures by Robert Lachmann, one of the chief representatives of the Berlin School of Comparative Musicology and founder of the Archive for Oriental Music at the Hebrew University. The articles present many bold conceptions and sharply defined observations despite the fact that there were no accepted models for this type of investigation at the time they were written. Lachmann’s sensitivity and broad general knowledge enabled him to detect surprising parallels between contemporary practices and ancient traditions and to follow the tracks of musical practices around the world beyond national boundaries.

קבצים מצורפים:
תוכן העניינים