מבחר קטעי מוסיקה ליטורגית של קהילות יהודיות שונות באיטליה, שהוקלטו על ידי האתנומוסיקולוג היהודית האיטלקי ליאו לוי (1912-1982) מפי נושאי המסורות עצמם. תוכן: תפילות, קריאות ופיוטים לשבת, לימים נוראים, לשלוש רגלים, לחנוכה ולפורים; שירים ופיוטים ללידה, מילה וחתונה. תקליטור אחד, מלווה בחוברת הסברים וטקסטים בעברית ובאנגלית.
מתוך מפגשי קבוצת חוקרי אשכנז, הנערכים במרכז לחקר המוסיקה היהודית, מדי כמה שבועות .הקבוצה פועלת באופן סדיר משנת תשס"ג (2002/3). החוקרים החברים בה, חוקרים הקשורים למרכז לחקר המוסיקה היהודית שעוסקים בהיבטים שונים של תרבויות מוסיקליות יהודיות אירופיות, נפגשים באופן קבוע, לומדים זה על מחקרו של זה, ודנים, מעודדים ומאתגרים את המחקרים הנמצאים בעיצומם.
מתוך מפגשי קבוצת חוקרי אשכנז הנערכים בבנין הספרייה הלאומית. בכל מפגש מציג חוקר אחר אספקטים מחקריים של המסורת האשכנזית לסוגיה ולאחר מכן מתנהל דיון.
במפגש הנוכחי, מתארת גב' עמליה קדם את ההבדלים והשוני בין המסורות המערב והמזרח אירופיות,לעומת החיבור והמיזוג ביניהן,כפי שהם משתקפים בבתי הכנסת האשכנזים במרחב הישראלי כיום.
סקירה של מסורות המוסיקה השונות של יהודי לוב, כולל דוגמאות בתווים
סרט תעודי. ג'ו עמר - הפייטן, הזמר והמלחין, דמות ייחודית המשקפת את היופי האנושי של יהדות צפון אפריקה בדור האחרון. הסרט מלווה את ג'ו עמר בתחנות חייו השונות; מחזיר אותו למחוזות ילדותו, לנופים האקזוטיים של מרוקו, לסיפור עלייתו לארץ והצעדים הראשונים בעולם המוסיקה הישראלית. אל ההקלטות, ההופעות בארץ ובארצות הברית, התחברותו למוסיקה האנדלוסית וההתמודדות כאמן דתי עם עולם הבידור, הבמה והאמנות של היום.
בימוי: שאול מייזליש
אורך: 48 דק'
The article describes the current state of the research and preservation of the musical tradition of the Jews of Afghanistan, with emphasis on their liturgy and paraliturgy. Some examples of paraliturgical hymns (Piyyutim) are presented with their notes.
כרך א: כל תפלות הימים הנוראים; כרך ב: תפלות שבת. ,הטקסט העברי מובא גם בתעתיק לועזי. ,שער נוסף באנגלית.,