מבחר קטעי מוסיקה ליטורגית של קהילות יהודיות שונות באיטליה, שהוקלטו על ידי האתנומוסיקולוג היהודית האיטלקי ליאו לוי (1912-1982) מפי נושאי המסורות עצמם. תוכן: תפילות, קריאות ופיוטים לשבת, לימים נוראים, לשלוש רגלים, לחנוכה ולפורים; שירים ופיוטים ללידה, מילה וחתונה. תקליטור אחד, מלווה בחוברת הסברים וטקסטים בעברית ובאנגלית.
הספר נותן תמונה כוללת של שירת יהודי ספרד, ההיסטוריה שלה, סוגות אופייניות, וכן מאפיינים טקסטואליים ומוסיקליים. בכל שיר מופיע הטקסט המקורי, תרגום עברי והלחן של השיר, כל אלה בלוית הסברים. מבחר השירים משתרע על תקופה ארוכה מרומנסות של ימי-הביניים ועד שירים שנכתבו בתקופת השואה או שירי עליה וחלוציות.
אחד המקורות החשובים ביותר לחקר השיר העממי בלדינו של יהודי המזרח. אוסף זה, שנוצר ע"י המלחין וחוקר הפולקלור היהודי, יליד תורכיה, אלברטו חמזי (1898-1975) לפני מלחמת העולם השניה, נותר בלתי ערוך עד לפרסומו המדעי ע"H המרכז לחקר המוסיקה היהודית. בספר 170 כותרים ו66 רישומים מוסיקליים עם וריאנטים מוסיקלים וטקסטואליים רבים המייצגים מגוון רחב של סגנונות. עוד בספר מחקרים מקיפים על סוגות שירי לדינו המיוצגות בספר, מאת צוות חוקרים חשוב מספרד ומארה"ב. 470 עמודים, 21x27 ס"מ, כריכה קשה.
הקלטה נדירה זו של שמואל בנארויה, מאחרוני הזמרים של מקהלת המפטירים מהעיר אדירנה (תורכיה), מתעדת מסורת של פיוטים שהותאמו למוסיקה עות'מאנית קלאסית, מסורת שתחילתה במאה ה17 ושתועדה עד כה בהקלטות מעטות מאד.
מבוא לשירי העם של קהילות היהודים דוברי היהודית-הספרדית בצפון מרוקו. הספר מכיל את המוסיקה וכל הטקסט בספרדית יהודית (עם הערות בעברית ובאנגלית) של חמישים שירים של ברית מילה, ילדות, בר-מצוה, חיזור וחתונה, מוות ואבל. לספר נלווה תקליטור המקוטלג בנפרד: שירי מחזור החיים של היהודים הספרדים במרוקו.
מתוך מפגשי קבוצת חוקרי אשכנז הנערכים בבנין הספרייה הלאומית. בכל מפגש מציג חוקר אחר אספקטים מחקריים של המסורת האשכנזית לסוגיה ולאחר מכן מתנהל דיון.
במפגש הנוכחי מתארת שרה וידנפלד את מהלך עבודת הדוקטורט שלה אודות ר' שלמה קרליבך, ואת הממצאים ההיסטוריים והמוסיקליים אליהם הגיעה.
מתוך מפגשי קבוצת חוקרי אשכנז הנערכים בבנין הספרייה הלאומית. בכל מפגש מציג חוקר אחר אספקטים מחקריים של המסורת האשכנזית לסוגיה ולאחר מכן מתנהל דיון.